Skip to main content
 
 
1
1

City Taktekking AS

utfører det meste innen tak, taktekking og blikkenslagerarbeider, og opererer i Oslo og omegn. Vi har i hovedsak vært engasjert innen rehabiliteringssektoren, men har også arbeidet med nybygg og ombygging; på eneboliger, rekkehus, bygårder, forretningsgårder samt kommunale bygg som skoler og kirker.

Våre kunder er sameier, eiendomsselskap, private, entreprenører, det offentlige, arkitekter og konsulenter.

Kontakt oss

blikkenslager oslo blikkenslager i oslo tak

Historikk

City Taktekking A/S ble grunnlagt 01-02-1951 av disponent og hovedaksjonær Benoni Figenschou (1917-2000). Som taktekkingsfirma har vi i hovedsak vært engasjert i rehabiliteringssektoren, men også deltatt i nybygg og ombygging. Gjennom de siste femti år har våre taktekkere vært innom det meste innen tak, taktekking og blikkenslagerarbeid.

Se gjerne gjennom våre to brosjyrer. Den ene har mye av våre verk (pdf) mens den andre blant annet viser vårt kontor (pdf).

City Taktekking holdt til i Dronningensgate fram til midten av 60-tallet, da vi flyttet til Kampen. Her har vi holdt til siden den gang. Antall ansatte i City Taktekking har variert fra 20 til 50. De siste årene har vi stabilisert oss på omkring 20 taktekkere og blikkenslagere.

Citytaktekking

Fra 1980 til i dag

I 1980 var det klart for en relativt stor forandring i taktekkerfirmaet vårt. De to øvrige aksjonærene, utenom Figenschou senior, solgte sine aksjer til Aage Thuen, Frode Figenschou og Eilin Figenschou Guddal.

Thuen tok over som daglig leder, og bidro med mye positiv nytenkning i en moderniseringsprosess som var nødvendig. Frode Figenschou gikk inn som blikkenslagermester og var en skikkelig arbeidskar med praktisk innsikt, som gjorde ham til den selvskrevne lederen ute i felten. Frode ble brått revet ifra oss i en tragisk ulykke i 1988.

Vi kunne nevne mange trofaste medarbeidere, en får representere de mange, Kjær Tage Pedersen. Han ble ansatt i 1957, var driftsleder og jobbet fram til han gikk av med pensjon i 2002. Etter Tage overtok Trond Christensen jobben som driftsleder og blikkenslagermester. Han har vært hos oss siden 1981. Ken Robert Figenschou er blikkenslagermester og har ansvaret for serviceavdelingen. Han har vært ansatt i firmaet siden 2002. Da Trond Christensen sluttet i 2018, overtok Ken-Robert som driftsleder.

Eilin Figenschou Guddal har deltatt aktivt innenfor de fleste områder i administrasjonen. Effektivisering gjennom bruk av den nye datateknologien har vært en av hennes hjertesaker. Eilin tok over som daglig leder i City Taktekking fra 01-06-01, da Aage Thuen gikk av med pensjon.

Da Eilin ble pensjonist i 2020, overtok Ken-Robert Figenschou som daglig leder, etter mange år i bedriften, både som utøvende blikkenslagermester og som administrator.

Og sist men ikke minst banker vi fast at det er alle våre fantastiske taktekkere og blikkenslagere som er selve grunnlaget for en solid bedrift med godt ry og tro på fremtiden.

Studietur

TAKTEKKERE PÅ NORGES TAK

City Taktekking tar årets personalseminar i Lom, 14.-16. september, og i tillegg til vanlig personalmøte og kurs, blir den store utfordringen å nå toppen på Galdhøpiggen. Galdhøpiggen (2469 moh.) er Norges[1], Skandinavias og Nord-Europas høyeste fjell. Fjellet ligger i Jotunheimen i Lom kommune i Oppland fylke.

BATIMAT, PARIS NOV. 2011

Vi besøkte Europas største byggevaremesse Batimat, Paris, nov. 2011, og studerte taktekkings- og blikkenslagerprodukter, samt nye maskiner og verktøy for vår bransje, og etter besøket satt vi igjen med mange gode ideer og stor inspirasjon! Under hele oppholdet hadde vi en strålende, flink og entusiastisk guide, norsk-franske Unni, som viste oss byen, bygninger og severdigheter, og som fortalte oss levende om alt det vi så. Denne turen var også til ære for City Taktekking A/S som i 2011 kunne feire sitt 60 års jubileum

STOCKHOLM OG HELSINKI – 2010

Takvandring i Stockholm ved Birger Jarls Torg, Riddarholmen. Her stilte vi med klær etter vær og stødige sko. 19 personer fra City Taktekking var på byens tak, der vi virkelig fikk den store oversikten, både om byens historie og om byens tak! Ellers så hadde vi også seminar der vi kalkulerte og diskuterte løsninger og tidsforbruk. Lærerikt for alle! Turen gikk videre med båt til Helsinki, der vi fikk en hel dag med guide, buss og byvandring.

KØBENHAVN- DANMARK 2009

Personalmøte på DFDS til København, 19.-21. november 2009. Hovedtemaer på møtet var OTP, Obliogatorisk Tjenestepensjon og pensjon generelt, ved foredragsholder fra Storebrand, samt gjennomgang av oppdatert personalhåndbok.
Ellers så fikk vi en interessant omvisning i Køben med buss og guide, og
ikke minst studerte vi mange flotte tak og bygninger.

LOFOTEN- 2008

Personalseminar i Henningsvær Lofoten i 4.-7. sept., i Rorbuene, med gjennomgang og diskusjoner, nok en gang, om personalhåndboka. Vi hadde også gjennomgang av rapport fra bedriftshelsetjenesten samt jobbrelaterte oppgaver som ble løst i grupper, der resultatene ble presentert og diskutert.
Ikke bare fikk vi mye faglig påfyll, det ble også god tid til fisking, rafting, badestamper, havbad, gormet- og naturopplevelser.

EDINBURGH – SKOTLAND – 2007

City Taktekking på studietur til Edinburgh 13.-16. september 2007. Personalseminaret denne gangen hadde hovedvekt på produktivitet og lønnsomhet, samt drift og vedlikehold av verktøy, maskiner, utstyr og biler.
Vi hadde en frisk dame, Marina, fra byen som guide, og hun tok språktest på oss, og valgte Harry til oversetterguide, og det ble det mye moro av, der vi småløp på kryss og tvers i sentrumsgatene, kun med korte stopp på de mest omtalte pubene. Bad Ass Bistro og Jamie`s Scottish evening, med skotsk musikk, sang og dans, sammen med tur til Glasgow og Glenoyune Whisky Distilleri, er nok noe av det som vi bli husket best

PRAHA 8. TIL 11. SEPTEMBER 2005

City Taktekking på studietur til Praha 8. til 11. september 2005. Praha viste seg fra sin beste side med 23 grader og strålende herlig sommervær. Vi var på besøk på et stort blikkenslagerverksted: Krolan, verksted på 1000 m2 + stort lager, der de utfører alt innen blikkenslagerarbeide og har 89 ansatte. Alle våre 19 deltagere ble bedt inn på kontoret til sjefen, der vi fikk flott bevertning og utvekslet gaver, før det ble en lenger befaring på verkstedet. Ellers så hadde vi en flink norsk guide, som vandret gatelangs med oss, samt tok oss med på elvetur.