Skip to main content
 

Takskifer

Tak som er tekket med skifer av forskjellig typer og form – skifertak – har lange tradisjoner i Norge, spesielt i området med forekomst av skifer. Takket være skifertakets svært holdbare kvaliteter har den igjen begynt å bli populært som taktekkingsmateriale. Tekking med villskifer er den enkleste formen. Villskifer er naturlige stykker med skifer hvor formen varierer sterkt. I dag er det vanligst med skifer formet som lappheller eller rektangler. Skifer formet som lappheller er avrundete i nederkant og smalner oppover.

Takskifer finnes i ulike valører, men er som oftest grålig i fargen. For å teste om du har skiferstein av god kvalitet, kan man slå på den med et stykke hardt tre. Er det god kvalitet skal den ha en god klang, og ikke høres dump eller matt ut. Er lyden dump eller matt kan dette indikere at steinen er porøs og lett kan brekkes.

Når skiferstein skal legges sorteres den først i tykkelser, men den tykkeste nederst mot takfoten imens den tynneste legges lengt mot mønet. Man deler vanligvis skifersteinen inn i fire tykkelser. Man la opprinnelig skiferstein rett på troet, men nå blir den vanligvis lagt på trelekter.

Nytt tak av skifer

Et skifertak er både holdbart og vakkert, samtidig beskytter det mot vær og vind i mange generasjoner. Nyanseforskjellene i skiferen sørger for et fargespill som gjør taket til en vakker opplevelse.

Vi har 66 års erfaring innen taktekking, skifertekking og blikkenslagerarbeid i Oslo området. Under kan du se noen av våre prosjekter. Dersom du vil se flere av arbeidene vi har utført for kunder i Oslo og omegn kan du klikke her.

Takskifer Oslo-taktekker-blikkenslager i Oslo

Rektangelskifer

Skifer, gammel rektangelskifer gjenbrukes

Takskifer Oslo-taktekker-blikkenslager i Oslo

Skifer

Skifer, Alta firkantstein 16”x16”

Takskifer Oslo-taktekker-blikkenslager i Oslo

Alta lappstein

Skifer, Alta lappstein 8”x14” + sinktekking. Rutetekking i sink på tårn.

Se flere prosjekter

Kontakt oss Prosjekter